VASE REZERVOR pentru aer comprimat

Cum faci alegerea corecta a volumului buteliei pentru aer comprimat?

Dimensiunea buteliei pentru aer comprimat se alege atat in functie de capacitatea compresorului de aer cat si in functie de consumatorii de aer.

Volumul vaselor rezervoare din statia de compresoare, este recomandat sa fie minim o treime din debitul compresoarelor care refuleaza in buteliile de aer respective.

Specialistii nostri va recomanda urmatoarea dimensionare a buteliei pentru aer comprimat:

De ce VASE REZERVOR pentru aer comprimat ?

Vasele rezervor (recipienti sub presiune) pentru aer comprimat sunt butelii de aer utilizate pentru stocarea aerului comprimat.

Vasul rezervor pentru aer comprimat (recipientul sub presiune, butelia aer comprimat) este o parte vitala in statia de compresoare, el functioneaza ca un tampon intre compresorul de aer si utilizatorii aerului comprimat, asigurand o presiune constanta in sistem si o functionare eficienta a statiei de compresoare.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate si pentru cresterea duratei de viata a vaselor rezervor de aer sub presiune (butelii aer comprimat), ar trebui instalate dupa separatoarele ciclon de condens si instalatia de uscare a aerului comprimat, aceasta deoarece echipamentele de eliminare a condensului din aerul comprimat sunt folosite pentru prevenirea acumularii condensului ce duce la coroziunea carcasei buteliei de aer.

Putere compresor [kW]

Capacitate vas rezervor aer comprimat [Litri]

7,5-11 270
15-22 500
Peste 30 900 sau mai mare